Doe sociaal:
Sluizenterneuzen

Geld moet richting Kanaalzone rollen

De Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone moet meer doem om nieuwe bedrijven te trekken. Dat is de afgelopen jaren weinig gebeurd. Dat zegt burgemeester Jan Lonink van Terneuzen. Bestaande bedrijven groeien, maar er vestigen te weinig bedrijven in de regio. Als de kanaalzone zich meer in zou zetten om bedrijven te trekken kan dat goede dingen beteken voor de regio. Export kan toenemen en bedrijven in de buurt kunnen verder groeien. Uiteindelijk is het doel om de bedrijven zo groot te laten worden in de regio dat er genoeg banen zijn voor de mensen die er wonen.

Banen

Als iedereen dan een baan heeft kan de economie in de regio hard toenemen, dit kan goed zijn voor Nederland maar ook België, waar de kanaalzone mee verbonden is. Er zit veel toekomst in de regio en de ruimte om te groeien is aanwezig. Bedrijven kunnen hier volledig tot hun recht komen. Alleen de beheerder van de kanaalzone moet zich daar wat beter voor inzetten. De ruimte om te groeien kan er wel zijn, maar dan moeten de bedrijven wel weten waar die ruimte ligt.

Gebied

De Kanaalzone, het gebied tussen Terneuzen en Gent presenteert zich deze week voor het eerst op de vastgoedbeurs Provada. Die driedaagse beurs in Amsterdam trekt altijd veel investeerders en bedrijven die nieuwe vestigingsplekken zoeken. Dit is natuurlijk de uitstekende plaats voor de Kanaalzone om zich als uitstekende groeiruimte te presenteren. De burgemeester van Terneuzen hoopt dat het gebied op deze beurs een goede indruk kan achterlaten op investeerders, en hoopt dat het geld hun kant op komt rollen.